Πώς να επιλέξετε ένα μύλο 1Zpresso + FAQ

Η 1Zpresso είναι ένας διάσημος κατασκευαστής μηχανών μύλου χειρός με πολυετή εμπειρία. Με βάση τα σχόλια των πελατών, νέα μοντέλα παρουσιάζονται και βελτιώνονται συνεχώς.

Ο στόχος αυτού του οδηγού είναι να παρέχει μια απλή επισκόπηση των διαφορετικών μοντέλων και να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον ιδανικό μύλο για μια συγκεκριμένη μέθοδο παρασκευής καφέ.

Οι χειροκίνητοι μύλοι καφέ 1Zpresso διατίθενται με τρεις τύπους μηχανισμών ρύθμισης:

 • εσωτερική προσαρμογή - Q2 S και J,
 • επάνω ρύθμιση - JX-Pro S και JE-Plus
 • η τελευταία σχεδίαση με εξωτερική ρύθμιση - X-Pro S, X-Ultra, J-Ultra, K-Ultra, ZP6 Special.

Μύλοι 1Zpresso σύμφωνα με τον τρόπο παρασκευής

Περιχύνετε

 • Q2 S - είναι ο ελαφρύτερος και πιο συμπαγής μύλος από όλους. Το μέγεθος και το χαμηλό του βάρος (425g) το καθιστούν ιδανικό για ταξίδια. Εξαιρετικό για κάμπινγκ. Το μέγεθός του το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα 1Zpresso μοντέλα.

 • J - σε σύγκριση με το Q2, έχει μεγαλύτερες πέτρες λείανσης και ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων λεπτότητας λείανσης, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση λείανσης. Διαθέτει εσωτερική ρύθμιση Classic.

 • ZP6 Special - ο καλύτερος μύλος για pour-over καφέ. Ο σχεδιασμός με μεγάλες πέτρες λείανσης εξασφαλίζει συνεπή λείανση με ελάχιστα λεπτά σωματίδια. Ο σχεδιασμός εξωτερικής ρύθμισης επιτρέπει γρήγορη ρύθμιση του πάχους άλεσης.

Καφές εσπρέσο

 • J-Max - Ο μύλος της σειράς J εστιάζει στην ακρίβεια και τη συνέπεια της λείανσης. Το μοντέλο J-Max έχει μύλοι με επίστρωση τιτανίου. Εξωτερική ρύθμιση με καντράν και μαγνητικό δοχείο.

 • J-Ultra - το πιο πρόσφατο μοντέλο στη σειρά 1Zpresso, με μύλο με επίστρωση τιτανίου και εξωτερικό δοχείο απορριμμάτων. Ρύθμιση πάχους εξωτερικής λείανσης με μεγάλη γκάμα ρυθμίσεων (100 κλικ/10 βήματα, 10 κλικ ανά βήμα, 8 μικρά ανά κλικ).

Μύλοι γενικής χρήσης

 • X-Pro S - χάρη στις μικρότερες πέτρες λείανσης, απαιτεί λιγότερη δύναμη για λείανση. Είναι ένας πολυχρηστικός μύλος με επάνω ρύθμιση (12,5 microns ανά κλικ) και μαγνητικό συλλέκτη.

 • X-Ultra - Με τα ίδια χαρακτηριστικά με το μοντέλο X-Pro, αυτός ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός είναι διαθέσιμος σε διάφορες εκδόσεις. Διατηρώντας παράλληλα τις συμπαγείς διαστάσεις και την βολική εξωτερική ρύθμιση άμμου.

 • Το K-Ultra - Το K-Ultra έχει μια νέα ρύθμιση εξωτερικής τρίχας με 100 κλικ ανά περιστροφή και 20 μικρά ανά κλικ. Το νέο σχέδιο με μεγάλες πέτρες λείανσης προορίζεται για όλες τις μεθόδους παρασκευής καφέ. Το δοχείο με μαγνήτες έχει χωρητικότητα 35-40g.

Σύγκριση 1Zpresso μύλοι

 

Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει πριν την πρώτη χρήση;

Ο μύλος είναι έτοιμος για χρήση αμέσως από το κουτί. Απλώς ρυθμίστε το πάχος λείανσης και μπορείτε να ξεκινήσετε το τρίψιμο.

Πώς να ρυθμίσετε το πάχος λείανσης;

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο στον ιστότοπο 1Zpresso.coffee.

Πώς να καθαρίσετε το μύλο;

Για τον καθαρισμό, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα ή ένα μπαλόνι (περιλαμβάνεται στο μοντέλο K-max), το οποίο μπορείτε να αγοράσετε ως αξεσουάρ στο e-shop μας. Ποτέ μην καθαρίζετε το μύλο με νερό.

Πώς να αφαιρέσετε τα λάδια καφέ στον μηχανισμό άλεσης;

Απλώς αλέστε πλιγούρι βρώμης ή ειδικούς κόκκους καθαρισμού, π.χ. μάρκας Urnex.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής της λείανσης πέτρες;

Περίπου 100-200 κιλά κόκκους καφέ. Οι πέτρες λείανσης αντικατάστασης μπορούν να αγοραστούν ως αξεσουάρ .

Τι εγγύηση δίνετε για τους μύλους 1Zpresso;

Τυπική, Ευρωπαϊκή εγγύηση 24 μηνών.

 

Πρόσθετα βίντεο και οδηγίες μπορείτε να βρείτε απευθείας στον ιστότοπο 1Z presso .

Προϊόντα που αναφέρονται στο άρθρο